De FSMA startte vorig jaar een onderzoek naar aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie onder het bewind van het vorige management van FNG, de beursgenoteerde holding boven modemerken als Brantano, Miss Etam en CKS. Op basis van dat onderzoek besliste het directiecomité een dossier over te maken aan de auditeur wegens een mogelijke inbreuk inzake marktmanipulatie.

Onder marktmanipulatie wordt onder meer de verspreiding van informatie waardoor de koers van een financieel instrument op een abnormaal of kunstmatig niveau wordt gebracht, verstaan, meldt FSMA. 'Uit verder onderzoek onder meer van de financiële informatie verstrekt door FNG, is recent gebleken dat het dossier een aantal nieuwe aanwijzingen van inbreuken bevat die eveneens bezwarend kunnen zijn voor het voormalige management van FNG', aldus de FSMA.

Het directiecomité van de FSMA heeft de auditeur bijgevolg gevraagd om het onderzoek naar feiten uit het verleden uit te breiden met deze nieuwe elementen. Daarnaast heeft het beslist om het dossier over te maken aan de gerechtelijke autoriteiten.

Het onderzoek van FSMA is gericht tegen de drie oprichters van FNG, niet tegen FNG Group zelf, benadrukt woordvoerder van FNG Gunther De Backer. 'FNG zelf wordt niets verweten en kan ook niets verweten worden', verduidelijkt hij.

De modegroep zit in moeilijke papieren door de coronapandemie en verplichte sluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Ondertussen hebben de oprichters en voormalige managers van het bedrijf - Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke - FNG verlaten.

Paul Lembrechts, tot begin dit jaar topman van de openbare omroep VRT, is aangeduid als CEO ad interim. Woensdagmorgen maakte de ondernemingsrechtbank in Mechelen nog bekend dat de drie vennootschappen van FNG tot 5 oktober 2020 bescherming krijgen tegen schuldeisers.

De FSMA startte vorig jaar een onderzoek naar aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie onder het bewind van het vorige management van FNG, de beursgenoteerde holding boven modemerken als Brantano, Miss Etam en CKS. Op basis van dat onderzoek besliste het directiecomité een dossier over te maken aan de auditeur wegens een mogelijke inbreuk inzake marktmanipulatie. Onder marktmanipulatie wordt onder meer de verspreiding van informatie waardoor de koers van een financieel instrument op een abnormaal of kunstmatig niveau wordt gebracht, verstaan, meldt FSMA. 'Uit verder onderzoek onder meer van de financiële informatie verstrekt door FNG, is recent gebleken dat het dossier een aantal nieuwe aanwijzingen van inbreuken bevat die eveneens bezwarend kunnen zijn voor het voormalige management van FNG', aldus de FSMA. Het directiecomité van de FSMA heeft de auditeur bijgevolg gevraagd om het onderzoek naar feiten uit het verleden uit te breiden met deze nieuwe elementen. Daarnaast heeft het beslist om het dossier over te maken aan de gerechtelijke autoriteiten. Het onderzoek van FSMA is gericht tegen de drie oprichters van FNG, niet tegen FNG Group zelf, benadrukt woordvoerder van FNG Gunther De Backer. 'FNG zelf wordt niets verweten en kan ook niets verweten worden', verduidelijkt hij. De modegroep zit in moeilijke papieren door de coronapandemie en verplichte sluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Ondertussen hebben de oprichters en voormalige managers van het bedrijf - Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke - FNG verlaten. Paul Lembrechts, tot begin dit jaar topman van de openbare omroep VRT, is aangeduid als CEO ad interim. Woensdagmorgen maakte de ondernemingsrechtbank in Mechelen nog bekend dat de drie vennootschappen van FNG tot 5 oktober 2020 bescherming krijgen tegen schuldeisers.