De fabrieken zullen worden gevestigd in Kentucky en Tennessee, aldus Ford in een verklaring. De Amerikaanse groep zal 7 miljard investeren, een deel van de 30 miljard die Ford eerder al zei te zullen besteden aan elektrificatie. SK Innovation zal de rest van het bedrag betalen. De totale kosten worden geschat op zowat 11,4 miljard dollar.

De aankondiging van maandag is de grootste fabrieksinvestering in de 118-jarige geschiedenis van Ford. Het autobedrijf heeft ook de doelstellingen voor het elektrische wagenpark verhoogd en verwacht dat 40 à 50 procent van het wereldwijde voertuigvolume volledig elektrisch zal zijn in 2030, tegenover de 40 procent die in het voorjaar werd geraamd.

De fabrieken zullen worden gevestigd in Kentucky en Tennessee, aldus Ford in een verklaring. De Amerikaanse groep zal 7 miljard investeren, een deel van de 30 miljard die Ford eerder al zei te zullen besteden aan elektrificatie. SK Innovation zal de rest van het bedrag betalen. De totale kosten worden geschat op zowat 11,4 miljard dollar. De aankondiging van maandag is de grootste fabrieksinvestering in de 118-jarige geschiedenis van Ford. Het autobedrijf heeft ook de doelstellingen voor het elektrische wagenpark verhoogd en verwacht dat 40 à 50 procent van het wereldwijde voertuigvolume volledig elektrisch zal zijn in 2030, tegenover de 40 procent die in het voorjaar werd geraamd.