Twee factoren kunnen koers van KBC doen stijgen

Op de Europese beurzen hebben de bankaandelen in de afgelopen dagen rake klappen gekregen en KBC vormde geen uitzondering op deze regel. Voor de banken is de escalatie van de Europese crisis geen goed nieuws, hun obligatieportefeuille dreigt er opnieuw onder te gaan lijden.

Albert Ploegh van ING is nochtans niet negatief voor KBC, op korte termijn kunnen twee factoren de koers van het bankaandeel kunnen doen stijgen.

Op de eerste plaats is dat een duidelijk roadmap die er toe moet leiden dat aan de voorwaarden van Basel 3 wordt voldaan. Dat wil zeggen een CET1 ratio of >9% tegen 2013, dit in verschillende fases.

Daarnaast is er de terugbetaling van de ontvangen 3 miljard euro in twee schijven tegen het einde van dit jaar. Ploegh heeft zodoende nog steeds een koopadvies voor de aandelen KBC, met daaraan gekoppeld een ongewijzigd koersdoel van 22,50 euro.

Bevestiging van winstgevendheid

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bevestigde KBC zijn potentie om winstgevend te worden, terwijl het bedrag aan deposito’s opnieuw toenam na een moeilijk vierde kwartaal. De kwaliteit van de activa in de kernactiviteiten bleef anderzijds stabiel.

Uiteraard blijft Ierland een bron van bezorgdheid, die echter al minstens deels in de koers zit verrekend. Ploegh verwacht dat KBC een CET1 ratio van 9,20% tegen 2013 zal bereiken. Op basis van de beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal heeft hij de vooruitzichten voor het volledige boekjaar opgetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content