Technologiesector weegt op Aziatische beurzen

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vanmorgen verdeeld, met een duidelijk negatieve ondertoon. Van grote bewegingen is nergens sprake.

De Nikkei flirt in Tokio nog steeds met de nullijn, de Japanse beurs heeft een paar goede dagen achter de rug en sommige beleggers vinden het verstandig om nu wat geld van de tafel te nemen.

Vooral de technologieaandelen liggen zwak op koers. Google maakte gisteren tegenvallende resultaten bekend, waardoor de koers van dit aandeel flink onder druk kwam te staan.

Ook Microsoft kon met de na beurs bekendgemaakte cijfers niet echt overtuigen. Vandaag staan onder andere de resultaten van General Electric op de agenda.

Verenigde Staten voeren minder olie in

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar 8,1 miljoen vaten ruwe olie/dag in tegenover 7,6 miljoen vaten/dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 87,3 procent tegenover 86,8 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine nam met 0,1 miljoen vaten toe. De stookolievoorraad kwam op weekbasis 3,7 miljoen vaten lager uit. Stookolie en loodvrije benzine werden op weekbasis respectievelijk 1,2 en 1,3 procent duurder.

De kleinhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel daalden voor de tweede opeenvolgende week.

Een gallon diesel kostte 4,079 dollar tegenover 4,086 dollar een week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine daalde naar 3,804 dollar tegenover 3,826 dollar een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content