Panel van experts geeft advies in Fortis-zaak

Het team van experts heeft vandaag het langverwachte rapport gepubliceerd met betrekking tot de toekomst van Fortis. De beslissingen van begin oktober door de Belgische staat genomen lijken logisch en redelijk, zo luidt de conclusie.

Ook op de waardering valt er weinig op te merken, afkeuring van de beslissing is alleen maar wenselijk wanneer een geloofwaardig alternatief bestaat. Een terugkeer van de Nederlandse activiteiten lijkt praktisch niet haalbaar.

Van de drie mogelijke hypotheses wordt de koppeling aan BNP Paribas voor 74,90% van de bankactiviteiten en voor 74,90% tot 49,90% van de verzekeringsactiviteiten als meest redelijke en meest geschikte naar voren geschoven.

Het advies van dit team van experts is gericht aan de aandeelhouders, die zich op 11 februari moeten uitsluiten over de mogelijke verkoop van een groot deel van het vroegere Fortis aan BNP Paribas.

Deze oplossing zou het meest in het voordeel zijn van de aandeelhouders. BNP Paribas is volgens het team een solide partner die het mogelijk maakt een industrieel project in het vooruitzicht te stellen waar de staat niet massaal in moet investeren. Ofwel BNP Paribas, ofwel Fortis alleen verder laten gaan, zo kan de conclusie luiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content