Nutreco neemt garnalenvoerproducent over

Nutreco heeft onlangs bekend gemaakt, een belang van 75% te nemen in Gisis S.A., ’s werelds grootste producent van garnalenvoer. De analisten van ABN Amro beschouwen deze overname als positief nieuws voor Nutreco; de acquisitie biedt veel nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf. Het koopadvies voor het aandeel Nutreco blijft van kracht.

Het Ecuadoriaanse bedrijf Gisis S.A. komt voor 75% in handen van Nutreco, zo heeft de Nederlandse producent van veevoer en visvoeding vanmorgen laten weten.

Gisis is de grootste producent van garnalenvoeding ter wereld en zal dit jaar naar verwachting een omzet van EUR 160 miljoen genereren.

Goed nieuws voor Nutreco

Na China en Thailand vormt Ecuador ’s werelds grootste markt voor garnalenvoer. Door de overname van Gisis wordt Nutreco de op twee na grootste garnalenvoerproducent ter wereld, met een mondiaal marktaandeel van 6% (Nutreco bezit reeds activiteiten op het gebied van garnalenvoer in China, Vietnam en Brazilië).

In onze optiek is de overname van Gisis goed nieuws voor Nutreco. De acquisitie biedt veel mogelijkheden voor Nutreco voor wat betreft R&D (Research & Development), schaalvergroting en het uitbreiden van marktaandeel.

Nutreco betaalt EUR 78 miljoen voor het aandelenbelang (inclusief schulden) in Gisis; volgens ABN Amro is dit een redelijke prijs. De analisten van de bank blijven het aandeel Nutreco volgen met een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content