Hoe verder Europese economie wegzinkt, hoe moeilijker oplossen schuldencrisis wordt

De Europese schuldencrisis breidt zich steeds verder uit en lijkt steeds moeilijker in te dijken. Volgens de bekende econoom leggen de Europese politici een ontstellend gebrek aan slagkracht aan de dag.

Blijkbaar begrijpt niemand de ernst van de situatie, nieuwe initiatieven worden alsmaar op de lange baan geschoven.

Ook de Europese Centrale Bank schittert volgens Duy door haar afwezigheid. De ECB weigert nog langer om obligaties van landen in problemen op te kopen, uit vrees het slachtoffer van een “public sector bailout” te worden.

De centrale bank vreest met andere woorden met de zwarte piet te worden opgezadeld.

Duitse economie begint te wankelen

Het niet oplossen van de crisis heeft echter ook zware economische gevolgen. Ook de eens zo sterk gewaande Duitse economie begint te wankelen, zoals wordt aangetoond door de alsmaar terugvallende Markit PMI. Daarmee dreigt één van de laatste pijlers onder Europa weg te vallen.

Hoe verder de Europese economie wegzinkt, hoe moeilijker het oplossen van de schuldencrisis wordt. Het vinden van een oplossing is al bijna onmogelijk, gezien het gegeven dat een 20-tal Europese topmeeting tot dusver niets heeft opgeleverd. De Europese politici komen altijd te laat en hinken altijd achter de cijfers aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content