Duitse 2-jarige rente op recorddieptepunt

Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie bereikte vandaag een recorddieptepunt op 0,089%, waar het weer wat aantrok tot 0,09%. Uiteindelijk stegen de Duitse staatsobligaties voor de eerste keer in drie dagen, dit na de publicatie van een rapport over het vertrouwen in de Europese bedrijfswereld.

Dat vertrouwen bleek in april sterker dan verwacht gedaald, zodat de vraag naar veilige beleggingsinstrumenten opnieuw toenam. Die vraag werd bovendien nog eens extra gestimuleerd door het bericht dat de Duitse inflatie daalde van 2,30% naar 2,20%, wat overeenstemt met een dieptepunt voor de afgelopen 14 maanden.

Michael Markovic, senior fixed-income strategist bij Credit Suisse Group AG in Zurich, stelde vast dat het vertrouwen in de bedrijfswereld laag blijft, wat niet veel goeds belooft voor de economische vooruitzichten. Volgens Markovic gaat de rente laag blijven totdat de economische vooruitzichten verbeteren.

Peugeot stelt vast dat Europese markt zwakker dan verwacht is

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie kwam uit op 1,67%, of en daling met 5 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd op 1,77% het hoogste niveau sinds 18 april bereikt. De koers van de bund met expiratiedatum in juli 2022 steeg met 0,63 of 6,30 tot 100,705.

De vanmorgen bekendgemaakte bedrijfsresultaten waren niet eensluidend goed. Deutsche Bank kon met de cijfers niet overtuigen, terwijl de Franse autogroep Peugeot vaststelde dat Europese markt zwakker dan verwacht is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content