Divisie Dental bederft het feestje bij Arseus

Arseus geldt als een bedrijf dat weinig of geen hinder ondervindt van de crisis. Dat bleek ook opnieuw bij de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar. Arseus liet over de verslagperiode recordresultaten optekenen, maar daar hingen toch een paar wolken boven.

Volgens de analisten van KBC Securities was het eerste semester goed, maar was er zeker geen sprake tussen een grand-cru gebeuren.

De divisie Dental verstoorde echter het feestje bij Arseus enigszins. Fagron bevestigde zijn sterpositie, Medical en Corilus deden wat er van werd verwacht.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Wat Dental betreft: de winstgevendheid bij deze dochter bereikte een historisch dieptepunt en bovendien lijken de kansen op een herstel op korte termijn beperkt. De kosten zijn onder controle, maar als gevolg van de recent gedane overnames is de ruimte voor verdere overnames beperkt.

KBC Securities maakt zich anderzijds weinig zorgen over de 3.1x net debt/REBITDA ratio bij het bedrijf, dat in het verleden voldoende heeft bewezen een sterke cash flow te kunnen genereren tijdens de tweede helft van het jaar. Het advies accumulate en het koersdoel van 15 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content