Combinatie van drie factoren doet donkere wolken samenpakken

Dylan Grice, bij Societe Generale strategist, is in de afgelopen weken vaak in het nieuws gekomen. Grice staat bekend als een pessimist, maar momenteel is hij pessimistischer dan hij ooit tevoren was. Een combinatie van drie factoren doet donkere wolken samenpakken boven de financiële markten.

Deze combinatie kan de financiële markten eerder vroeg dan laat in vuur en vlam zetten. Aan Business Insider vertelde Grice dat hij op de eerste plaats het inflatiegevaar vreest. De grootste centrale banken in de wereld dreigen hun greep op de situatie helemaal kwijt te raken.

Gouden Dageraad

Daarnaast maakte Grice zich zorgen om de fragiele politieke en sociale situatie in Griekenland. De opmars van het extreem-rechtse Gouden Dageraad zal de sociale onrust en de vreemdelingenhaat alleen maar doen toenemen. Vooral verontrustend is dat de politici doen alsof hun neuzen bloeden.

De derde factor is Iran, waar de inwoners van dat land steeds gefrusteerder raken door de politiek zoals die door de Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad wordt gevoerd. Diens politiek wijst in de richting van wanhoop, waardoor Iran een bron van mogelijke onrust voor de hele wereld kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content