Aziatische beleggers voorzichtig met presidentsverkiezingen VS op komst

Het sentiment op de Aziatische beurzen is vanmorgen negatief, met beperkte tot vrij stevige verliezen voor de belangrijkste indices. Ook de Aziatische beleggers zijn voorzichtig met de Amerikaanse presidentsverkiezingen op komst, wat onder andere blijkt uit de relatief geringe verhandelde volumes.

Benjamin Tam van IG Investment is van mening dat de beleggers allesbehalve overtuigd zijn dat het koersherstel uit de voorbije maanden een blijvend karakter zal krijgen.

Tam sluit dan ook niet uit dat we in de komende weken een stevige correctie zullen krijgen.

Oliebedrijven maken goede resultaten bekend

Vorige week openende ook weer een groot aantal bedrijven de boeken. Het was volgens ABN Amro onder andere de week van de grote oliebedrijven. Zowel Total, BP als ExxonMobil maakte solide cijfers bekend en ook Royal Dutch Shell kon zich moeiteloos bij deze trend aansluiten.

Elders in Amsterdam werden de cijfers van ArcelorMittal en Aperam beduidend minder goed ontvangen. Positief nieuws was er van de Duitse verzekeringsreus Allianz, die met een positieve ‘winstwaarschuwing’ kwam.

Het bedrijf kondigde aan dat de winst in het derde kwartaal beter was dan verwacht en verhoogde bovendien de winstverwachting voor het hele jaar.

Naast de resultaten van ondernemingen werden de afgelopen week ook weer de nodige macro-economische cijfers bekendgemaakt.

Ook hier waren diverse meevallers te noteren. Zo wist de officiële inkoopmanagersindex in China weer boven het belangrijke niveau van 50 uit te komen en vertoonden de huizenprijzen in de VS een verdergaande stijging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content