AT&T is achtergebleven telecomspeler

Zowel de Amerikaanse als Europese telecomwaarden hadden het de afgelopen tijd zwaar te verduren. De Europese telecomwaarden zijn al opgeveerd. Nu de Amerikaanse nog, aldus Geert van Herck van Leleux.

De economische omgeving waarbinnen de grote Amerikaanse telecomwaarden (zoals AT&T en Verizon) moeten werken, verschilt bitter weinig van de Europese omgeving.

De opkomst van nieuwe concurrenten en een nietsontziende prijzenoorlog zijn ook aan de overkant van de oceaan een bittere realiteit.

Maar in Europa hebben we de afgelopen tijd wel een koersopvering van de belangrijkste telecomwaarden gehad. En dit is nog niet aan de gang in de VSA.

Daarom dat Leleux deze sector eens onder de loep nam vanuit technisch standpunt. Want in de huidige marktomstandigheden is het niet zo eenvoudig om nog goedkope Europese aandelen te vinden.

Het is zoeken tussen sterk afgestrafte sectoren of sectoren die achterbleven op de algemene markttendens.

En daar behoort de Amerikaanse telecomsector zeker toe. AT&T is de tweede grootste mobiele operator van de VSA en verloor het afgelopen halfjaar meer dan 15% van zijn waarde.

De laatste resultatenpublicatie vatte het probleem voor AT&T perfect samen : het management verwacht voor het lopende boekjaar een nettowinst die aan de onderkant van de analistenverwachting ligt.

De reden : verhoogde prijsconcurrentie vanwege T-Mobile.

Van Herck denkt dat er reeds veel slecht nieuws in de koers zit en dat men vanuit technisch standpunt bodemvormingssignalen

ziet.

Dividendliefhebbers wijst hij we op het brutodividendrendement van meer dan 5%. AT&T krijgt een advies houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content