Aegon en Banco Santander gaan in Spanje samenwerken

Aegon gaat voor de komende 25 jaar een exclusieve strategische samenwerking aan met Banco Santander voor de distributie van levens- en schadeverzekeringen.

Aegon gaat gebruik maken van Santanders uitgebreide netwerk van ruim 4.600 bankfilialen (inclusief Banesto, Banif en Openbank) en krijgt daarmee toegang tot een potentieel van twaalf miljoen klanten.

Aegon verwerft voor EUR 220 miljoen een belang van 51% in zowel een levens-verzekeringsmaatschapij als een schadeverzekeringsmaatschappij.

Afhankelijk van de resultaten van de samenwerking zal Aegon na vijf jaar een aanvullend bedrag betalen. Aegon Spanje gaat de administratie verzorgen voor beide joint ventures.

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2013 worden afgerond en is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouders. De financiering vindt plaats uit eigen middelen.

Aegon is al meer dan dertig jaar actief op de Spaanse markt en heeft een sterke reputatie opgebouwd als aanbieder van levensverzekeringen via joint ventures met regionale spaarbanken, zogenoemde cajas.

Door de samenwerking met Santander zal Aegon zijn leidende positie op deze markt in Spanje versterken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content