Opnieuw scoren met Netflix

Onze strategie in te spelen op een daling van het aandeel Netflix loont. We verwachten dat de koers nog lager gaat en spelen daar voort op in.

Enkele maanden geleden gingen we resoluut à la baisse op het aandeel Netflix. We schreven de call november met uitoefenprijs 310 dollar. De prijs van calls was toen relatief hoog. We ontvingen dan ook de mooie premie van 25,72 dollar. Zoals het er nu naar uitziet, is dat bedrag binnen. De call noteert tegen een symbolische koers (0,40 dollar). We stellen voor gewoon nog wat af te wachten. De waarde van de optie gaat wellicht naar nul. De volle winst is dan binnen.

Tegelijk met de geschreven call, wezen we op de kansen voor de put december met uitoefenprijs 300 dollar. We betaalden die iets meer dan 25 dollar. Vandaag bedraagt de waarde 30 dollar. Dat is toch 20 procent winst. Aandeelhouders zouden met zo’n meerwaarde al heel tevreden zijn. Optiebeleggers zijn grotere winstpercentages gewoon. We wachten dus gewoon af met dit contract. Als de koers van het aandeel Netflix voort verzwakt, zoals we verwachten, dan wordt de put ongetwijfeld nog duurder.

Een andere scenario is de put te verkopen, de winst te nemen en een nieuw contract te kopen met een lagere uitoefenprijs. Die zal uiteraard een stuk goedkoper zijn en zal, als we het slim aanpakken, een grotere hefboom hebben dan het eerder gekochte contract. Bovendien kunnen we de looptijd wat verlengen en voor gekochte contracten is dat altijd meegenomen. We denken bijvoorbeeld aan het volgende contract.


Gekochte put

Koop de put maart 2020 Netflix met uitoefenprijs 265 dollar @ 20,22 dollar

Dit contract is out the money. Het heeft dus enkel tijdswaarde. Als we zouden uitoefenen (de aandelen verkopen), dan zouden we slechts 265 dollar ontvangen, terwijl we voor de aandelen op de beurs een hogere prijs zouden krijgen. Dat doen we uiteraard niet. De bedoeling van dit geschreven optiecontract is geduldig afwachten tot de aandelenkoers voort zakt. Het liefst zo diep mogelijk.

De technische analyse leert ons dat bij een baissebeweging pas een steuntje wacht op 255 dollar. In dat geval zal de intrinsieke waarde van deze put 10 dollar (265-255) bedragen. Als daar nog wat tijdswaarde bij komt, maken we al de winst. Maar we gaan uiteraard voor meer. De volgende echte steun ligt pas rond 246 dollar. In dat geval loopt de intrinsieke waarde van deze put op tot 19 dollar (265-246). De grootte van de tijdswaarde die in de premie zal kruipen, zal uiteraard afhangen van de restlooptijd van de optie. Hoe langer, hoe meer. Met andere woorden, hoe eerder de beurs zal inzien dat het aandeel nog veel te hoog gewaardeerd is, des te meer winst het optiecontract zal opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content