Bpost, Bayer, Apple, Twitter
De Amerikaanse technologiereus Apple staat op het punt de grootste overname ooit te realiseren.
Bpost
De meevallende resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar gaven de koers van bpost een duwtje in de rug. De omzet steeg met 1,4%, terwijl de operationele kasstroom met 8% toenam, tot 173 miljoen EUR. De bedrijfswinst wipte 10% hoger, naar 152 miljoen EUR. De stijging van het aantal pakjes lag aan de basis van dat goede resultaat. Voor heel 2014 verwacht bpost dat het zijn bedrijfsresultaten over 2013 minstens kan evenaren. Een analist van Crédit Suisse keerde zijn kar en zette bpost op de kooplijst. De doorbraak boven de weerstand op 16,70 EUR leidde alvast tot een nieuw technisch koopsignaal. Hier bevindt zich nu de eerste steun, gevolgd door verdere steun op 15,50 EUR. Tot nader order blijft de trend sterk à la hausse.
Advies: koopwaardig
Risico: laag
Rating: 1A
Bayer
Het blijft deals regenen in de farmasector. Zo verkocht het Amerikaanse Merck zijn divisie consumentengeneesmiddelen aan het Duitse Bayer voor 12,4 miljard USD. Door die overname wordt Bayer wereldwijd de op één na grootste distributeur van over-the-countergeneesmiddelen (OTC) en de nummer één in de Verenigde Staten. In 2013 bedroeg de omzet van de gecombineerde consumentendivisies van Bayer en Merck 7,4 miljard USD. Daarnaast zullen beide farmagiganten samenwerken voor de ontwikkeling van medicijnen voor hart- en vaatziekten. De trend van Bayer blijft zich stijgend ontwikkelen, maar een daling onder de steunzone rond 92 EUR kan een trendommekeer teweegbrengen.
Advies: houden
Risico: laag
Rating: 2A
Apple
De Amerikaanse technologiereus Apple staat op het punt de grootste overname ooit te realiseren. Apple wil 3,2 miljard USD neertellen voor de acquisitie van Beats Electronics, een producent van hoofdtelefoons waarvan de hiphopartiest en producer Dr. Dre een van de stichters is. Apple is de jongste weken een van de weinige sterkhouders van de Amerikaanse technologie-index, die onlangs barsten vertoonde. Op 400 USD werd een dubbele bodem gevormd – een omkeerpatroon, waarna de koers van het aandeel weer begon op te veren. De trend is inmiddels weer duidelijk opwaarts gericht. Rond 600 USD doemt weerstand op. Op 520 USD ligt een sterke steunzone.
Advies: houden
Risico: laag
Rating: 2A
Dat niet alle technologieaandelen in de gunst van de beleggers staan, bewijzen de matige kwartaalresultaten van Twitter. In de eerste drie maanden van dit jaar steeg het aantal gebruikers met 14 miljoen, tot 255 miljoen maandelijkse gebruikers. Dat cijfer kwam onder de verwachtingen van de analisten uit. Weliswaar verdubbelde Twitters omzet van 114,3 miljoen naar 250,5 miljoen USD, maar het nettoverlies werd tot 132 miljoen USD uitgediept. De euforie bij de beleggers die de koers van 26 USD tot 80 USD deed oplopen, ligt al lang achter de rug. De trend keerde naar dalend. Op 45 USD situeert zich de eerste weerstand. Op 30 USD ligt de eerste steunzone.
Advies: houden
Risico: hoog
Rating: 2C
Markt in beeld
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier