Ablynx ontvangt toelage van IWT

Ablynx heeft vandaag aangekondigd dat het een toelage ter waarde van 1,1 miljoen euro heeft ontvangen van het Vlaams agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT).

De toelage laat Ablynx toe haar ontwikkeling van alternatieve toedieningsroutes voor therapeutische Nanobodies te versnellen en verder te bouwen op de successen die tot hier toe geboekt werden in dit gebied.

In december 2008 sloot Ablynx haar eerste haalbaarheidsstudie voor pulmonaire toediening af en toonde ze in vivo aan dat anti-virale Nanobodies bescherming bieden tegen virale infectie en actief virus uitschakelen wanneer ze intrapulmonair toegediend worden.

Bovendien heeft Ablynx ook aangetoond dat Nanobodies die via de longen worden toegediend, resulteerden in een 10 keer langere systemische blootstelling in vergelijking met intraveneuze toediening.

Ablynx zal deze toelage gebruiken om de ontwikkeling van pulmonaire en orale toedieningsvormen voor haar Nanobodies te versnellen.

De Vennootschap zal verder verscheidene andere mogelijke toeningsroutes blijven onderzoeken, waaronder toediening via de huid en via het oog.

Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx, zei: “We zijn zeer tevreden met de voortdurende steun van IWT voor Ablynx’ Nanobody technologieplatform. Deze toelage zal ons toestaan om alternatieve toedieningsroutes voor onze therapeutische Nanobodies te blijven onderzoeken, wat aanzienlijke voordelen zouden kunnen opleveren voor patiënten. Vooruitgang in dit gebied kan een significante impact hebben op een aantal van onze therapeutische programma’s en zou meer boeiende mogelijkheden kunnen bieden aan Ablynx en haar partners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content