Aandeel SABMiller en AB Inbev stijgen na overnamebod

© NS

Zowel het aandeel AB InBev als het aandeel SABMiller stijgt, nadat AB InBev een overnamevoorstel van 92 miljard euro heeft geformuleerd voor zijn grootste concurrent. Het aandeel van SABMiller blijft wel onder de biedingprijs.

Op de Brusselse beurs is het aandeel AB InBev de primus van de sterindex Bel20. Rond 9.35 uur noteert het 3,8 procent hoger, op 101,8 euro. De Bel20 in zijn geheel staat op een winst van 0,4 procent.

Weinig vertrouwen bij beleggers

Het aandeel SABMiller noteert in Londen met een winst van 2,8 procent op ruim 37 pond, terwijl AB InBev 42,15 pond per aandeel veil heeft voor de brouwer van onder meer Pilsner Urquell, Grolsch, Foster’s en Miller. Het aandeel blijft evenwel ver onder de geboden prijs hangen. Een teken aan de wand dat de beleggers denken dat het bod geen kans op slagen heeft.

“De publieke aandeelhouders moeten enkel naar de bieding in cash kijken. Die is goed voor een premie van 41 procent ten opzichte van midden september”, zegt Carlos Brito, topman van AB Inbev.

Derde bod

Het overnamebod van 92 miljard euro is het derde bod dat AB Inbev op tafel legt voor de Zuid-Afrikaans-Amerikaanse brouwer. Uit het communiqué van AB InBev blijkt dat SABMiller al twee lagere biedingen (van 38 en 40 pond per aandeel) heeft verworpen. “AB InBev is ontgoocheld dat de raad van SABMiller beide biedingen heeft verworpen zonder enig betekenisvol engagement”, klinkt het.

Bovendien lijkt SABMiller zich ook te kanten tegen het derde bod AB Inbev. “SABMiller wordt door AB InBev op zeer substantiële wijze ondergewaardeerd”‘, klinkt het. In een persbericht spreekt Jan du Plessis, de voorzitter van de raad van bestuur van “opportunistische en erg voorwaardelijke.”

Het voorstel van 104 miljard dollar cash (met ook een gedeeltelijk aandelen-alternatief) moet daar verandering in brengen. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content