Beleggen Beleggen Verkoop je aandelen Hewlett-Packard Hewlett-Packard wil zichzelf opsplitsen in twee delen. Voor Belgische beleggers dreigt een zware belastingkater.
Beleggen Beleggen De meest populaire aandelentips van de Dag van de Tips Afgelopen zaterdag kregen 1350 beleggers maar liefst veertig tips te verwerken van analisten. We geven je de vier aandelen die het vaakst over de lippen gingen.
Beleggen Beleggen Drie aandelen die zullen profiteren van het herstel van de palmolieprijs De palmolieprijs zakte tijdens de zomervakantie met 21 procent tot een dieptepunt van 680 USD per ton - het laagste niveau sinds 2009. Toch blijft het langetermijnpotentieel van palmolie zeer aantrekkelijk. We geven je drie aandelen om te profiteren van een prijsherstel.
Verzekeren Verzekeren Belangrijke verzekeringen voor nestverlaters Ben je net begonnen met werken en zit je niet langer onder de vleugels van je ouders, dan zijn er enkele belangrijke verzekeringen te overwegen.
Beleggen Beleggen Gas aan het feest Wie de aardgasprijs volgt en op zoek is naar een interessante belegging, zet ISE-Revere Natural Gas op zijn aankooplijstje.
Beleggen Beleggen Wanneer verhoogt u uw cashpositie? Beurzen evolueren in cyclussen. Sterke en zwakke marktbewegingen volgen elkaar op. Kunt u de marktsterkte meten, dan weet u wanneer u uw cash moet aanwenden. De juiste timing verhoogt uw rendement aanzienlijk.
Beleggen Beleggen Stierenmarkt in uranium Begin dit jaar leek het erop dat de uraniumaandelen de verliezen sinds de kernramp in Japan gingen goedmaken. Een notering van de uraniumprijs boven 46 dollar per pond was een technische vereiste. Zover kwam het nooit, en uranium noteert nu tegen 36 dollar per pond. Voldoende reden voor een analyse.
Beleggen Beleggen Wanneer crasht de beurs? Twee miljoen Belgen lezen dagelijks de krant. Ze vernemen dat het spaarboekje een verliesboekje is geworden. Dat beleggingsfondsen in Europese aandelen terug zijn van weggeweest. En dat de komende jaren positief zijn voor aandelen.
Beleggen Beleggen Haalde u ook een rendement van 43 procent? Sinds 2012 zijn 46 onlinebijdragen verschenen van de rubriek Technische analyse. Voldoende reden voor een overzicht.
Beleggen Beleggen Let op met de Forecast Value De Forecast Value is interessant voor beleggers, maar de beurzen werken op lange termijn.
Beleggen Beleggen Komen de grondstoffen van de grond? Grondstoffen waren de voorbije twee jaar te mijden. Maar de sector was de sterkste stijger van september. Terecht of niet?
Beleggen Beleggen Stijgende langetermijnrente raakt vastgoed In juli ging de tienjarige US Treasury door een belangrijke weerstand. De aandelenmarkten anticipeerden daar kort op, maar het vastgoed behoort tot de eerste slachtoffers.
Beleggen Beleggen Beurstaksen, sluipmoordenaar van rendement Indien je als belegger actief aandelen of obligaties verhandelt, moet je rekening houden met een veelheid aan kosten. Het gaat hierbij om innings- en bewaringskosten, beurstaksen, makelaarslonen, beheerskosten,... Daar waar de kosten voor de bancaire dienstverlening lijken te dalen, zijn de beurstaksen onder Di Rupo I spectaculair gestegen. Bovendien zijn de kosten niet aftrekbaar waardoor de opeenvolgende belastingverhogingen dubbel zo hard aankomen.
Beleggen Beleggen Beurzen maken een betekenisvolle bodem Op maandag 24 juni daalde de S&P500-index tot 1553,25 punten. Die low is vanuit technisch oogpunt belangrijk.
Beleggen Beleggen Fiscaliteit kapitalisatiebevek opnieuw door de vleesmolen De fiscaliteit van de bevek's en bevak's is een waar kluwen. Afhankelijk van het type beleggingsvennootschap en de vraag hoe het rendement gerealiseerd wordt, is het rendement belastingvrij, belast aan 15% of belast aan 25%.
Beleggen Beleggen Fiscale anonimiteit en de brave belegger De anonimiteit van particuliere beleggers ten aanzien van de fiscus verdwijnt. De vraag is niet langer of maar eerder wanneer ze verdwijnt.
Beleggen Beleggen Zo vindt u de beste aandelen Op Euronext noteren duizend aandelen, op NYSE tweeduizend en op NASDAQ tweeduizendvijfhonderd. Hoe kiest u uit dat gigantisch aanbod de meest beloftevolle?
Beleggen Beleggen Zwitserland vult Belgische staatskas Het fel bejubelde bankgeheim in Zwitserland blijkt een stille dood te sterven. Het Zwitserse parlement nam vorige week immers een beslissing om meer informatie uit te wisselen over bancaire tegoeden.
Beleggen Beleggen Bellen blazen in obligatieland Na de succesvolle emissie door Vranken-Pommery van een obligatie staat het vast; vele beleggers zijn obligatiedronken. Ondanks de flinterdunne vergoeding voor het gelopen risico, de terughoudendheid van vele analisten en de heel beperkte liquiditeit, was de emissie al na één dag volledig uitverkocht. Vranken wou een bedrag van 75 tot 125 miljoen euro ophalen, maar kreeg uit de markt maar liefst 200 miljoen euro aangeboden. Als je dat soort taferelen ziet, weet je dat een bubbel in de maak is.
Beleggen Beleggen Scheurtjes in de obligatiebubbel De tienjarige Duitse obligatie-index German Bund en de dertigjarige Amerikaanse obligatie-index beleefden een slechte maand. Is dat slechts een beperkte terugval? Of is er meer aan de hand?
Beleggen Beleggen Beleg veilig in vastgoed De Belgen blijven evenwel dapper geloven in bakstenen en dus houden de prijzen niet enkel stand, maar stijgen ze zelfs verder. Is een bubbel in de maak?
Beleggen Beleggen Beleggers in buitenlandse aandelen worden fiscaal bestraft De aandelenbelegger wordt fiscaal ongemeen hard aangepakt. Dit geldt voor de belegger in Belgische aandelen maar nog meer voor die in buitenlandse aandelen. Een buitenlands dividend ondergaat immers drie keer belasting. Redelijk kan je dat niet noemen. Nochtans is het economisch belangrijk dat beleggers risicokapitaal verschaffen; dat is immers de motor van de groei en dus de welvaart. Er moet ernstig nagedacht worden over een substantiële vermindering van de belastingdruk.
Beleggen Beleggen Staat ook China in de startblokken? De beursindex van Japan stijgt verder. Ook het technisch plaatje van de Chinese beursindex is veelbelovend.
Beleggen Beleggen De volkslening nader toegelicht De volkslening beroert duidelijk de gemoederen. Op de vraag of de volkslening een goede zaak is moet genuanceerd worden geantwoord. Feit is dat er een fiscaal voordeel verbonden is aan het rendement; de interesten verbonden aan de volkslening zouden slechts onderworpen zijn aan een tarief van 15% in plaats van het algemene tarief van 25%.
Beleggen Beleggen De gordiaanse fiscaliteit van BEVEK 's en BEVAK's De fiscaliteit van de BEVEK's en BEVAK's is een waar kluwen. Afhankelijk van het type beleggingsvennootschap en de vraag hoe het rendement gerealiseerd wordt, is dit belastingvrij, belast aan 15% of belast aan 25%. Het is dus belangrijk ook fiscaal de juiste keuze te maken.
Beleggen Beleggen Buitenlandse levensverzekeringen in het vizier van de fiscus Op alle fronten verhoogt de belastingdruk voor beleggers. Het einde daarvan is nog lang niet in zicht; wel in tegendeel.
Beleggen Beleggen Belgacom houdt vast aan vooruitzichten De telecomoperator kon in het eerste kwartaal de daling van zijn resultaten niet stoppen, maar hoopt deze wel in de loop van het jaar te stabiliseren.
Beleggen Beleggen Springt Europa nog op de trein van de Tobin taks? Transactiebelastingen lijken terug van weggeweest. Overheden beginnen in te zien dat dit soort belastingen thuishoren in het arsenaal van een modern belastingsysteem. Op het financiële vlak kent België de taks op de beursverrichtingen (TOB). De TOB is niet echt geliefd bij beleggers en zeer onstabiel omdat ze bij bijna elke begrotingscontrole wijzingen ondergaat.
Beleggen Beleggen Goudprijs zal opnieuw stijgen Op 15 april kelderden de goud- en de zilverprijs. Met hoge volumes werd bij beide metalen een significante horizontale steun doorbroken. Wie panikeerde, loopt veel kans van een kale reis thuis te komen.
Beleggen Beleggen Altijd 25% roerende voorheffing? De laatste jaren neemt de belastingdruk op beleggingsinkomsten hand over hand toe. Zo werden de beurstaksen en de premietaks op verzekeringsbeleggingen verhoogd. Verder is ook de roerende voorheffing verhoogd. In vele gevallen vond in amper één jaar tijd een verhoging plaats van 15 of 10% naar 21% en nu naar 25%.
Beleggen Beleggen Carrefour lijdt onder zwakke real en peso De tweede grootste distributiegroep ter wereld kwam met gemengde omzetcijfers voor het eerste kwartaal. De groei in Zuid-Amerika leed onder ongunstige wisselkoerseffecten, terwijl de omzet in Europa blijft dalen.
Beleggen Beleggen Discretie in (Belgisch) verzekeringsland? We weten dat vele beleggers gesteld zijn op discretie. Men vindt het niet fijn dat de fiscus weet (of kan te weten komen) hoeveel men heeft. Die gekoesterde discretie wordt nu van alle kanten belaagd. Er zijn op dit vlak zowel Belgische als internationale initiatieven.
Beleggen Beleggen Tamiflu dopeert Roche De Zwitserse farmareus boekt 5,1% meer omzet dankzij antigriepmiddel Tamiflu en zijn geneesmiddelen tegen kanker.
Beleggen Beleggen Alternatieven voor een klassieke bankfinanciering Tegenwoordig moet u als KMO die geld nodig heeft om te investeren of als particulier die de aankoop of bouw van een woning wilt financieren, serieuze adelbrieven kunnen voorleggen om die leningen van banken te krijgen. Er zijn echter alternatieven voor de klassieke bankfinanciering.
Beleggen Beleggen QE-prik geeft boost aan de Nikkei De aankondiging van de Japanse centrale bank om de aankoop van obligaties te verdubbelen en zo geld in de Japanse economie te pompen, heeft geleid tot ongekende hausse van de Nikkei en een forse verzwakking van de yen.
Beleggen Beleggen Spaarboekje alweer gered De gereglementeerde spaarrekening heeft veel weg van een kat met negen levens. Bij iedere begrotingscontrole wordt voorgesteld de collectieve fraude met deze spaarboekjes aan te pakken. Dat zou veel geld kunnen opleveren en de burger behoeden voor allerlei maatregelen zoals de zoveelste verhoging van accijnzen, de invoering van een belasting op huwelijkscontracten en testamenten, een verhoging van een registratierecht voor erfpacht, enzovoort. Evenzoveel keer is evenwel beslist om de collectieve fraude te blijven dulden.
Beleggen Beleggen Tracker legt bevek het vuur aan de schenen Belgische gezinnen zijn bijzonder vermogend. We weten dat er bijna 240 miljard EUR op Belgische gereglementeerde spaarboekjes staat. Het totale belegbare vermogen van de gezinnen zou rond de 1000 miljard EUR schommelen.
Beleggen Beleggen The trend is your friend Het is eenvoudiger mee op de trein te springen dan een aandeel te kopen tegen een zo laag mogelijke koers. Maar waarom proberen beleggers dan altijd zo laag mogelijk te kopen?