Geen plannen voor referendum over euro in Griekenland

© EPA

Het Griekse ministerie van Financiën ontkent dat er overwogen wordt om een referendum te organiseren over het lidmaatschap van de eurozone.

Het Griekse ministerie van Financiën ontkent dat er overwogen wordt om een referendum te organiseren over het lidmaatschap van de eurozone.

Het Griekse dagblad Kathimerini schrijft vandaag, op basis van niet nader genoemde bronnen, dat premier George Papandreou in een referendum zijn landgenoten zou willen vragen hoe de schuldencrisis het best te lijf wordt gegaan: door in de eurozone te blijven of door eruit te stappen.

“Dat heeft geen zin”, reageerde echter een bron bij het ministerie van Financiën aan het Franse persagentschap AFP.

Overleg

Maandag vond overleg plaats tussen de Griekse minister van Financiën en vicepremier Evangelos Venizelos en vertegenwoordigers van de zogenaamde trojka – de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB).

Athene liet na afloop van de bespreking weten dat de gesprekken “productief en inhoudelijk” waren geweest. Over de nieuwe hulptranche van 8 miljard euro uit het noodfonds was er vooralsnog geen akkoord, maar “we zijn dichtbij”, klonk het in de entourage van de minister van Financiën. Dinsdagavond om 19 uur wordt het overleg voortgezet. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content