Delhaize stelt nieuw winkelconcept voor

22/04/14 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

Bron: Trends

Supermarktketen Delhaize lanceert een nieuw winkelconcept waarbij de winkelervaring van de klant centraal staat.

Het nieuwe concept werd dinsdag in Wezembeek-Oppem voorgesteld. Woensdag opent een gelijkaardige vestiging in Eigenbrakel.

Het gaat om referentiewinkels, verduidelijkt woordvoerder Roel Dekelver. "We gaan het concept evalueren en als er vernieuwingen in één van onze 145 eigen winkels komen, zullen we ons inspireren op deze ervaring". Financiële details over de investeringen werden niet bekendgemaakt.

Delhaize ging voor het nieuwe concept niet over één nacht ijs. Er werd maandenlang gebrainstormd door personeel en klanten. Van de parking tot de kassa's en het afhaalpunt voor online-winkelen.

Zo komt er in de nieuwe supermarkt zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen of wordt er gebruikgemaakt van led-verlichting. Via een ruim assortiment aan verse groenten en fruit wil de retailer de ervaring van een echte markt benaderen. Verscheidene soorten brood worden ter plekke gebakken, en de beenhouwerij staat via een raam in de winkel open voor advies of vragen. Het traiteurrayon wordt uitgebreid met aandacht voor speciale voedingsregimes met bijvoorbeeld glutenvrije producten. Degustatiestandjes staan verspreid over de hele winkel.

Het nieuwe winkelconcept brengt ook enkele extra's, zoals een winkelkar die is uitgerust met een vergrootglas om details op de verpakking makkelijker te consulteren. Een tiental televisieschermen biedt informatie over producten en promoties, en in de hele supermarkt is er gratis wifi beschikbaar.

Delhaize mikt op een totaalaanbod 'met veel keuze aan aantrekkelijke prijzen'. Het is de bedoeling om de nieuwigheden te evalueren, en ook elders in de Delhaize-winkels te gaan installeren, al zullen het nooit exacte kopieën zijn, benadrukt de woordvoerder. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners