Brussels Airlines keert helemaal terug naar Zaventem

05/04/16 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:58

Alle vluchten van Brussels Airlines vertrekken vanaf zaterdag 9 april opnieuw vanuit Brussels Airport, meldt de luchtvaartmaatschappij dinsdag.

Brussels Airlines keert helemaal terug naar Zaventem

© belga

Na de terroristische aanslag van 22 maart op de inkomhal van de luchthaven van Zaventem week Brussels Airlines voor de Europese vluchten uit naar de regionale luchthavens voor een beperkter vluchtaanbod.

Zondag vonden de eerste vluchten plaats van Brussels Airlines op Brussels Airport, en dat aantal vluchten wordt sindsdien opgetrokken.

"De laatste vluchten op Antwerpen zijn er op donderdag (07/04) en de laatste vluchten op Luik op vrijdag (08/04)", aldus de woordvoerster.

Vanaf zaterdag 9 april vliegt de luchtvaartmaatschappij enkel nog vanaf Zaventem, zo klinkt het. Brussels Airlines is het netwerk momenteel aan het heropstarten, aldus de woordvoerster.

Vanaf morgen, woensdag 6 april, zit de maatschappij aan 60 procent van de korte- en langeafstandsvluchten vluchten die opnieuw vliegen (inclusief Luik en Antwerpen). Hoe dat verder verloopt, kan de maatschappij nu nog niet melden.

Sinds vandaag, dinsdag 5 april, vertrekken de langeafstandsvluchten die plaatsvinden enkel nog op Zaventem, en niet langer vanaf Frankfurt en Zürich. Dat de vluchten vanaf zaterdag opnieuw vanaf de nationale luchthaven vertrekken, is 'belangrijk' voor de maatschappij. De klanten wordt nog steeds gevraagd de website te controleren voor de recentste updates over het vluchtaanbod.

Donderdag vliegt Brussels Airlines voor het eerst op de nieuwe bestemming Toronto. Dat was aanvankelijk voor 27 maart voorzien, maar werd door de feiten uitgesteld. (Belga/BO)

Onze partners