Podcast Inside Beleggen: ellende troef bij Europese bankaandelen. Aandeel in de kijker: Barco

Jan De Witte, CEO van Barco
Jef Poortmans
Jef Poortmans redacteur bij Trends

Danny Reweghs, Directeur Analyse en Strategie van Inside Beleggen, gaat elke woensdag in gesprek met de journalisten van Trends en geeft u een inkijk in de recente evoluties op de financieel-economische actualiteit. Hij neemt daarbij telkens ook één opmerkelijk aandeel, bedrijf of sector onder de loep.

De financiële crisis van 2008 heeft de Europese bankaandelen een klap verkocht waar ze nog steeds niet van hersteld zijn. Hun winstgevendheid is niet zoals die van de Amerikaanse banken, ze noteren aan historisch lage waarderingen en ze wegen hoe langer hoe minder door in de Europese aandelenindexen. Danny Reweghs verklaart hoe dat komt en waar beleggers moeten op letten wanneer ze de Europese bankensector onder de loep nemen.

De Belgische technologiespeler Barco was in 2019 een van de grote beurslievelingen, maar sinds begin dit jaar gaat het bergaf met de resultaten en de koers. Barco wordt extreem hard geraakt door de coronacrisis omwille van zijn activiteiten in de bioscoop- , entertainment- en kantoorsector. Danny Reweghs bespreekt de impact op de resultaten en de mogelijkheden voor Barco om er bovenop te komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content