Siruna in nieuwe kapitaalronde

Technologiebedrijf Siruna heronderhandelt met zijn investeerdersyndicaat.

“Wij zijn op dit ogenblik nog in volle onderhandeling met investeerders. Er ligt een aantal scenario’s op tafel. Tot nog toe gingen de investeringen vooral naar technologie. Voor de fase van de commercialisering zoeken we nu de juiste combinatie van financiers en partners”, zegt medeoprichter en CEO Frank Gielen.

Siruna, een spin-off van de Universiteit Gent en het IBBT, ontwikkelt en vermarkt een softwareplatform dat websites on the fly aanpast aan de gsm’s waarmee ze worden bekeken. Website-uitbaters moeten hun website daardoor niet te herontwerpen en aan te passen aan de vele honderden varianten van schermafmetingen en browsers in mobieltjes.

Een jaar geleden stopte QAT Arkiv een half miljoen euro, en het Vlaams Innovatiefonds en Baekeland Fonds II samen een kwart miljoen euro aan kapitaal in Siruna. Dat bezorgde hen 23 procent van de aandelen. Bijkomend was een pakket warrants voorzien. Officieel reserveerde QAT 4 miljoen voor investeringen in Siruna, met de suggestie op termijn zelfs naar 6 miljoen te gaan. In de praktijk was alleen de gestorte 500.000 euro zeker. Al de rest was voorwaardelijk. En Siruna heeft zijn mijlpalen niet gehaald, suggereert een bron die betrokken is bij het dossier. Gielen wijst erop dat het eerder uitzonderlijk is dat starters al hun mijlpalen halen.

Siruna heeft kantoren in Reading en vertegenwoordigers in Dubai en de VS. Het kondigde eind november nog een samenwerking met het grote Nederlandse internetbureau Mirabeau aan. Op zijn weinig onderhouden website meldt Siruna dat het momenteel geen vacatures heeft. Buitenlanders met gelijkaardige aanbiedingen als Siruna zijn onder meer Volantis, Refresh Mobile en Akmin Technologies.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content