Rechtbank verklaart Optima Bank failliet

© BELGA

De rechtbank van koophandel in Gent heeft Optima Bank failliet verklaard. Er werden drie curatoren aangeduid.

De rechtbank van koophandel in Gent heeft Optima Bank woensdagvoormiddag om 11.14 uur failliet verklaard. Er worden drie curatoren aangeduid om het faillissement in goede banen te leiden.

“Het gaat om een college van curatoren die kunnen bogen op academische ervaring en ruime ervaring in faillissementen”, aldus rechtbankvoorzitter Michel Oosterlinck.

Optima Bank had dinsdagavond de boeken neergelegd bij de Gentse rechtbank van koophandel, nadat een doorstartscenario uitgesloten was.

De rechtbank van koophandel heeft na advies van de Nationale Bank de faillissementsvoorwaarden gecontroleerd.

Drie curatoren

De rechtbank van koophandel heeft Geert Defreyne, Hans De Meyer en Matthias Gesquière aangeduid als curatoren. De datum van staking van betaling werd bepaald op 15 juni en op 6 september moet het eerste proces-verbaal van verificatie van schuldvordering neergelegd worden.

“De rechtbank was, omdat het (Optima Bank, nvdr) een kredietinstelling was, verplicht om het advies te vragen van de Nationale Bank als toezichthouder”, zei rechtbankvoorzitter Oosterlinck na de uitspraak.

“Na het advies heeft de rechtbank de faillissementsvoorwaarden gecontroleerd en vastgesteld dat Optima Bank in staat van faling is. De rechtbank heeft drie curatoren aangeduid die kunnen bogen op academische ervaring en ruime ervaring in faillissementen. Zij zullen garant staan voor de diligente en kwalitatieve afwikkeling van het faillissement. De curatoren zullen nagaan of er nog mogelijkheid is tot de overname van kredietportefeuilles of verzekeringsportefeuilles.”

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content