PostNL verlaagt winstprognose

© belga

Het Nederlandse postbedrijf PostNL heeft maandag bij de bekendmaking van zijn tweedekwartaalcijfers zijn winstprognose voor het volledige boekjaar aangepast.

PostNL had voor dit boekjaar een winstverwachting uitgesproken van 220 miljoen tot 260 miljoen euro, maar denkt nu dat het resultaat aan de onderkant van die bandbreedte zal uitkomen.

De lagere verwachting hangt volgens PostNL samen met de gevolgen van eerdere maatregelen van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) om het netwerk voor bulkpost open te stellen voor andere partijen en de ontwikkelingen bij internationaal.

De omzet ging in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1 procent omhoog, tot 836 miljoen euro, terwijl het onderliggend bedrijfsresultaat licht zakte tot 46 miljoen euro.

Het Nederlandse postbedrijf wist meer inkomsten te behalen uit het bezorgen van pakketjes voor internetbestellingen, maar zag wel de gewone postmarkt verder krimpen. Voorts werden de kosten met 16 miljoen euro verlaagd.

PostNL wees eind 2016 een overnamebod van bpost af, waarbij de Belgische sectorgenoot 5,75 euro per aandeel PostNL over had.

Partner Content