Ook KBC verlaagt rente op spaarboekje

© belga

Na BNP Paribas Fortis en Belfius knipt ook KBC in de rente op het spaarboekje.

Na BNP Paribas Fortis en Belfius knipt ook KBC in de rente op het spaarboekje.

Dat betekent dat de totale rente op het klassieke spaarboekje bij KBC – vanaf 1 november – daalt tot 1 procent. KBC verwijst voor de renteknip naar ‘het aanhoudende klimaat van dalende rente’.

KBC verlaagt de basisrente op de klassieke spaarrekening van 1 naar 0,75 procent. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,25 procent.

De rentevoet van de Start2Save-rekening, waarbij het tegoed wordt opgebouwd met een automatische spaaropdracht, blijft ongewijzigd (1 procent basisrente en 1 procent getrouwheidspremie).

Ook Landbouwkrediet kondigde maandag een verlaging van de rente op de spaarboekjes aan. De rente op het gewone spaarboekje van Landbouwkrediet/Centea bedraagt vanaf 23 oktober 0,90 procent (0,60 procent basisrente en 0,30 procent getrouwheidspremie).

De lage opbrengst van het spaarboekje is een gevolg van het lagerentebeleid van de centrale banken. Zowel de ECB (Europese Centrale Bank) als de Fed (Amerikaanse Centrale Bank) houdt de belangrijkste rentevoet dicht bij de 0. In het geval van de depositorente krijgen de Europese banken eenvoudigweg 0 procent rente als ze beslissen hun geld bij de ECB te parkeren.(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content