Lufthansa neemt deel van failliete Air Berlin over

© REUTERS

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat goed 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen van zijn failliete concurrent Air Berlin overnemen. Volgens Lufthansa-CEO Carsten Spohr ondertekenen de twee bedrijven donderdag een koopovereenkomst.

In augustus vroeg Air Berlin, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, het faillisement aan. Die beslissing kwam er nadat grootaandeelhouder Etihad zijn handen van het structureel verlieslatende bedrijf had afgetrokken. Dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid kon een groot deel van de vluchten doorgaan terwijl kopers werden gezocht voor bijvoorbeeld de vloot en landingsrechten.

De aankondiging van donderdag omtrent de overname door Lufthansa komt niet bepaald als een verrassing. Eind september had de Duitse luchtvaartmaatschappij al laten weten dat het een miljard euro vrijmaakte voor de overname van een deel van zijn concurrent en de afgelopen drie weken onderhandelden de curatoren exclusief met Lufthansa en de Britse prijsvechter EasyJet.

Investeerders menen alvast dat Lufthansa wel zal varen bij het verwerven van een deel van Air Berlin. Nog voor Spohrs aankondiging donderdag was het aandeel van de luchtvaartmaatschappij met 2,4 procent gestegen, tot 25,6 euro.

Het is nog niet duidelijk wat er met de rest van Air Berlin gebeurt. In totaal beschikt Air Berlin over 144 vliegtuigen en stelt het 8.500 mensen te werk

Partner Content