EMA geeft positief advies voor psoriasismedicijn van UCB

© Belga Image

Het adviesorgaan CHMP van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA geeft een positief advies voor het psoriasismedicijn bimekizumab van het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB.

UCB verwacht dat de Europese Commissie binnen ongeveer twee maanden een marktautorisatie zal verlenen voor het psoriasismedicijn bimekizumab, blijkt vrijdag uit een persbericht, kort nadat de handel in het aandeel werd stilgelegd.

‘Dit positief CHMP-advies is een belangrijke regelgevende mijlpaal op weg naar goedkeuring van bimekizumab in Europa’, klinkt het.

Bimekizumab is een geneesmiddel voor volwassenen met matige tot ernstige psoriasis vulgaris, de meest voorkomende vorm van de auto-immuunziekte. Psoriasis is een ontstekingsziekte van de huid.

Ook in de VS loopt de procedure om het innovatieve geneesmiddel op de markt te brengen. De Amerikaanse markt is belangrijk voor farmabedrijven omdat de prijzen er hoger liggen.

Omstreeks 11.30 uur hervatte de handel in het UCB-aandeel. Het aandeel noteerde meteen hoger en stond rond 13u30 ongeveer 2,18 procent in de plus. UCB sloot de handelsdag op Euronext Brussel uiteindelijk af met een winst van 3,1 procent tot 86,76 euro.

Partner Content