Dexia haalt nog eens 253 miljoen cash uit FSA-verhaal

© belga

Dexia verkoopt het grootste deel van zijn belang in de Amerikaanse obligatieverzekeraar Assured Guaranty.

Het verkochte pakket is tegen de slotkoers van dinsdag 344 miljoen dollar of 253 miljoen euro waard. Dat meldt de krant De Tijd op haar website. Dexia zal na de transactie minder dan 3 procent in Assured Guaranty hebben. Nu is dat 11,9 procent.

Dexia kreeg in november 2008 een belang in Assured Guaranty. Het verkocht toen de activiteiten van zijn Amerikaanse dochter FSA op de markt voor obligatieverzekeringen aan deze groep. Die transactie werd betaald in cash en aandelen.

Aanvankelijk zou de Belgisch-Franse groep bijna een kwart van Assured Guaranty in handen krijgen, maar ze kreeg uiteindelijk meer cash en minder effecten in ruil voor de inbreng van het gezonde deel van FSA.

Dexia moest de aandelen Assured Guaranty ten minste één jaar bijhouden (‘lock-up’). Door een kapitaalverhoging bij Assured en de bekendmaking van de resultaten van de Amerikaanse groep, duurde het nog tot vandaag voordat Dexia zijn aandelen kon slijten.

Er worden in totaal 16,4 miljoen aandelen verkocht. Na de transactie zal Dexia er maar ongeveer 5,4 miljoen meer behouden.

De opbrengst van 344 miljoen dollar komt bovenop de 546 miljoen dollar in cash die Dexia eerder al opstreek. Samen is dat omgerekend goed voor 654 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content