BNP Paribas Fortis voert nulrente in voor spaargeld boven 250.000 euro

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis beperkt vanaf 1 april het toegelaten maximumbedrag op een gereglementeerde spaarrekening tot 250.000 euro. Boven dat bedrag zal geen rente meer worden gegeven.

Concreet zullen bedragen boven de 250.000 euro op een spaarrekening ter beschikking worden gesteld op een depositorekening, die een rentevoet van 0 procent kent.

BNP Paribas Fortis zal ook geen getrouwheidspremie uitkeren voor het bedrag boven de 250.000 euro dat wordt overgeheveld naar een andere rekening. Bij wijze van vergoeding zal wel een financiële compensatie worden betaald. Daar moet wel 30 procent roerende voorheffing op worden betaald.

BNP Paribas Fortis benadrukt dat voor meer dan 99 procent van de klanten de maatregel geen impact heeft. Ook de dochtermerken Fintro en Hello Bank! voeren de maatregel in.

BNP Paribas Fortis is marktleider voor spaarrekeningen in ons land. De bank is niet de eerste die met een nulrente komt. Eerder deed bijvoorbeeld ING dat al, net als enkele kleinere vermogensbanken. Voor bedragen boven de 500.000 euro geldt bij ING zelfs een negatieve rente.

Partner Content