Bekaert mikt op scherpere winstmarge

© belga

Staaldraadspecialist Bekaert verscherpt de prognoses over de winstmarges voor dit jaar. Waar het staalbedrijf eerder nog uitging van een winstmarge (rebit) van 7 à 8 procent, gaat het nu uit van 7,5 à 8 procent. Dat blijkt uit een update over het derde kwartaal die vrijdag werd gepubliceerd.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 940 miljoen euro: 5 procent meer dan een jaar eerder, maar onder de analistenverwachtingen. Die waren uitgegaan van 955 miljoen euro. Bekaert gaf enkel omzetcijfers vrij.

Aanhoudend sterke vraag

Bekaert verwacht een aanhoudend sterke vraag in de automobielmarkten en de bouwsector in het laatste kwartaal, en een matig herstel van de vraag in zonne-energiemarkten na de daling van het derde kwartaal.

Opvallend in de update is de verwachting voor de VS, waar Bekaert uitgaat van meer groeipotentieel in 2017 naargelang de impact van bestedingen in infrastructuur en ‘made in America’ zal toenemen. De nieuw verkozen president Donald Trump beloofde in zijn overwinningstoespraak massaal investeringen in infrastructuur. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content