Beleggen Beleggen Beursblog: solden op de Britse beurs Britse aandelen hebben het sinds de brexit zeer lastig om beleggers te overtuigen. De ravage op de Britse beurs is ondertussen zo groot en wijdverspreid dat het de moeite loont voor beleggers om tussen de brokstukken te gaan snuffelen.
Geld Geld Beursblog: Is het einde van de Amerikaanse beursdominantie in zicht? In beursprestaties steken de VS er in de jongste vijftien jaar met kop en schouders bovenuit. Maar in het laatste anderhalf jaar is er macro-economisch veel veranderd. Blijft de Amerikaanse beurs even dominant?
Geld Geld Beursblog: waarom vooral kortlopende obligaties interessant zijn Samen met de hogere rentes zijn ook obligaties terug van weggeweest. Maar niet alle looptijden zijn momenteel even interessant.
Geld Geld Beursblog: Op lange termijn geldt TINA nog altijd Hogere rentes doen spaarders en beleggers opnieuw grijpen naar cash en vastrentend. Dat is niet zonder langetermijnrisico’s.
Magazine Magazine Gids voor beleggen in nieuwe tijden Een nieuw tijdperk breekt aan voor de financiële markten. Spaarders en beleggers zullen niet meer op automatische piloot kunnen navigeren, zoals ze dat de afgelopen jaren wel konden. Dat nieuwe tijdperk vergt een nieuwe blik en een andere aanpak.
Geld Geld 'Grote beleggers kunnen bedrijven dwingen om CO2-uitstoot terug te dringen' Institutionele beleggers zoals verzekeraars en pensioenfondsen hebben, alleen al door de sommen die ze investeren, veel macht in de bedrijven waar dat geld terecht komt. Zij hebben daarmee de sleutel in handen om de CO2-uitstoot van die bedrijven naar beneden te krijgen. "Als verzekeraars en pensioenfondsen op een heel simplistische manier met duurzaamheid omgaan, is …
Geld Geld Beursblog: Langetermijnbeleggers, blijf op uw vingers zitten Als het woelt op de beurzen, hebben beleggers de neiging om te handelen. De data wijzen uit dat ze dat beter niet doen. Stilzitten is de boodschap.
Beleggen Beleggen Beursblog: waardeaandelen blijven historisch goedkoop Hoewel waardebeleggen onlangs beter presteerde dan groeibeleggen, blijven waardeaandelen historisch bekeken laag gewaardeerd. Volgens sommigen biedt dat nooit geziene kansen.