Wie wordt de snelste groeier van het land?

Jozef Vangelder
Jozef Vangelder redacteur bij Trends

De Trends Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven. In de voorbije weken maakten wij de ranglijsten per provincie bekend. Vandaag bieden wij u eerste blik op de nationale Gazellen, de snelste groeiers van heel Vlaanderen en Brussel samen.

De ranglijsten van de provinciale Gazellen zijn intussen bekend. Vandaag nemen we de aanloop naar de nationale Trends Gazellen. We gooien we alle bedrijven van de vijf Vlaamse provincies en Brussel samen, en berekenen wie de snelste groeiers zijn.

We onderscheiden drie categorieën: grote, middelgrote en kleine bedrijven, naargelang de omzet. Een bedrijf dat in 2008 een omzet haalde van meer dan 10 miljoen, zit in de categorie groot. Een omzet in 2008 tussen 1 en 10 miljoen euro is goed voor de categorie middelgroot. Een omzet of brutomarge van minder dan 1 miljoen beschouwen we als klein.

De 20 snelste groeiers in elk van de 3 categorieën mogen zich ‘nationale Trends Gazelle’ noemen. Als u hier klikt, ziet u de 60 namen. Ze zijn ingedeeld per postnummer. Volgende week maken we de effectieve rangorde bekend, per categorie.

Hoe sneller het bedrijf groeit, hoe hoger in de rangorde. Het bedrijf dat volgende week de rangorde zal aanvoeren, is de ultieme winnaar: de snelste van de snelste groeiers.

Partner Content