SESAM OPEN U

Laurenz Verledens vastgoedexpert bij Trends

Nieuwe portaalsite.

De portaalsites zijn in de mode. Na Belgimmo, Immoweb, Batimonde is er alweer een nieuwkomer, met name Publimmo ( www.publimmo.be).

De viertalige site werd ontwikkeld door Philippe Marchal en zijn team. Hij wil zo breed mogelijk zijn, om het geheel van het vastgoed, de bouw en de aanverwante beroepen te dekken.

Vooraleer het online kwam, beschikte Publimmo – dat het Belgisch Jaarboek van Vastgoed uitgeeft – reeds over een uitgebreide databank, wat een onmiskenbaar voordeel is. In tegenstelling tot zijn concurrenten, die hun site geleidelijk aan uitbouwen, had Publimmo al van bij het begin een stevige inhoud te bieden. “Dankzij het internet kan de informatie continu bijgewerkt worden,” beklemtoont Philippe Marchal. “Het is onze bedoeling om een dienstensite aan te bieden, met andere woorden zoveel mogelijk links te leggen en een maximum aan informatie samen te vatten.”

Wil u een voorbeeld? Wanneer u in de zoekmachine “1000 Brussel, landmeter” intikt, krijgt u een lijst van alle landmeters in die gemeente. Hetzelfde kan gedaan worden voor de vastgoedkantoren bijvoorbeeld. Wil u aan uw gegevens uw e-mailadres toegevoegd zien, dan kost u dat 5000 frank en voor een bijkomende 5000 frank legt Publimmo een link naar uw eigen site.

Op dit ogenblik bevat de databank 100.000 namen, verdeeld over tien hoofdstukken (vastgoed, bouw, kredietfinanciering en verzekeringen, beurzen en tentoonstellingen enzovoort). Er is tevens toegang tot een woordenboek met een heleboel technische termen.

Bovendien kan u ook inlichtingen verkrijgen over verschenen persartikels. En op dat vlak blijft de filosofie van een portaalsite van kracht: “Publimmo geeft de naam van de publicatie, de titel en de pagina van het artikel, maar biedt de inhoud niet online aan. Op die manier behouden we onze taak als wegwijzer,” luidt de commentaar van Marchal.

Vanaf oktober wordt het deel van de site waarop zich de inlichtingen over de gemeentebesturen bevinden nog uitgebreid met City-Net. Doel is een immens repertorium te creëren met allerlei informatie over alle Belgische gemeenten (adressen, bevoegdheden van schepenen enzovoort). De geografische administratieve inlichtingen blijven weliswaar gratis, maar voor toegang tot City-Net zal moeten betaald worden (een jaarabonnement van 5000 frank). En tenslotte biedt Publimmo, dat een eigen server in huis heeft, ook een e-mailadres aan voor wie het wenst.

Laurenz Verledens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content