Interessante accessoires voor uw pda, smartphone of iPod

Roel Van Espen medewerker Trends

Reacties: e-trends@trends.be

Een draagbaar apparaatje is vaak erg kwetsbaar. Daar spelen de Otterbox Armor Pda Cases (http://www.otterbox.com û 80 euro) handig op in: doosjes die uw pda beschermen tegen schokken, zand, stof en water. Het touch screen blijft bereikbaar achter het waterdichte membraan en vaak is er een opbergruimte voorzien voor een extra geheugenkaart of stylus (dit is het speciale pennetje waarmee u het scherm aantikt). Voor de iPod vonden we onder meer de XtremeMac iPod Silicone Cases (http://www.xtrememac.com/ipodgear/silicone-ipod.shtml û 20 euro): leuke doosjes in diverse kleuren die uw mp3-speler beschermen tegen schokken en krassen. Nadeel: ze zijn niet waterdicht. En handig tijdens het joggen – maar helaas weinig beschermend – is de iPod Mini Arm Band (http://www.apple.com/nl/ipod/accessories.html û29 euro). In deze on line Apple Store troffen we ook de Altec Lansing InMotion iM3 (199 euro) aan, een systeem dat onze iPod omvormde tot een heuse discobar. Of laat u de muziek liever door de luidsprekers van uw auto knallen? Dat kan, met de Monster iCarPlay Adaptor (25 euro), die u aansluit op de cassettespeler. Een andere optie is de Dr. Bott iPod Connection Kit II (http://www.drbott.nl/ prod/iPodKit.shtml), maar die vinden we – met z’n 62 euro – nogal duur. En voor andere mp3-spelers én pda’s is er bijvoorbeeld de Creative Travelsound 200 (http://www.creative.com/ speakers/series/travelsound/ û 52 euro).

Hulp bij het intikken

Heel wat pda’s en smartphones moeten worden bediend met een stylus. Bent u die kwijt, of hebt u er net iets te vaak op gekauwd? Wij vonden in de computerwinkel een setje met drie pennetjes van Veripart voor net geen 30 euro. Elke stylus bevat drie aparte functies: de gewone bedieningsfunctie, maar ook een ‘reset pen’ en een gewone balpen. Hoeven al deze extra’s niet voor u? Dan vindt u doorgaans ook eenvoudige styli: zo’n 15 euro per drie. Of verkiest u een heus klavier? Wat dacht u van het draadloze PalmOne Universal Wireless Keyboard (http://eurostore.palmone.com û bijna 65 euro; via infrarood) of het duurdere ThinkOutside Stowaway Bluetooth Keyboard(http:// www.thinkoutside.com û 142 euro; via Bluetooth). Deze draadloze toetsenborden zijn in uitgeplooide vorm voldoende groot om er op een aangename manier mee te kunnen werken. Bovendien zijn ze licht: 160 à 180 gram. Ze worden echter gevoed door aparte batterijen en dat maakt ze wel wat zwaarder. Hoewel deze keyboards opgeplooid erg compact zijn, kan het nóg kleiner met het HP Micro Keyboard (http://www.hp.com) of het Palm Mini Keyboard (http://www.palmone.com/us/support/accessories/palmminikey.html) die wij voor zo’n 80 euro aantroffen. Zulke klaviertjes zijn niet breder dan de pda of smartphone zelf en wegen doorgaans amper 25 gram. Erg comfortabel typen, vonden we het echter niet, ook al omdat we ze alleen in qwertyformaat aantroffen.

Synchroniseren en opladen

Bij elke handheld krijgt u doorgaans een ‘cradle’: een voetstuk waarin hij wordt geplaatst tijdens het opladen of synchroniseren met uw computer. Als u uw kleinood zowel thuis als op kantoor gebruikt, is zo’n extra cradle vaak nuttig. De prijzen hiervan lopen echter sterk uiteen: wij vonden er tussen 40 en 90 euro. En als u onderweg bent, laadt u uw handheld wellicht op via de aanstekervoeding van uw auto. Maar wist u dat dit ook met zonne-energie kan? Zo zijn er de Scotty Solar Charger (http://www.selectsolar.co.uk/info/scottyinstructionsv3.pdf û prijzen variëren tussen 30 en 60 euro) en de Aurora Solar Charger (http://www.aurorasolar.com û vanaf 32 euro). Ze zijn echter moeilijk te verkrijgen.

Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content