Vertrouwen Belgische ondernemer op laagste peil in drie jaar

© reuters

Het ondernemersvertrouwen in ons land is op het laagste peil sinds oktober 2009 beland. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB).

Het ondernemersvertrouwen in ons land is deze maand op het laagste peil sinds oktober 2009 beland. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB).

De maandelijkse conjunctuurbarometer van de NBB noteert in oktober van dit jaar op -13,5 tegenover -11,6 in september. In de eerste herfstmaand van het jaar leek het vertrouwen van de CEO nog te stabiliseren – op een laag peil weliswaar -, maar een maand later is het alweer pessimisme troef. In alle sectoren bovendien.

“Het is van oktober 2009, met een score van -14,2, geleden dat de barometer zo laag stond. De achteruitgang trof alle ondervraagde bedrijfstakken”, luidt het in een toelichting van de Nationale Bank.

Terwijl de industrie het vertrouwen voor een tweede maand op rij ziet afnemen, komt er in de bouwsector een terugval na een tijdelijke opstoot in september. Een dunner orderboekje ligt aan de basis van het kelderend vertrouwen. Ook in de dienstensector aan bedrijven en de handel is het ondernemersvertrouwen afgenomen. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content