Sylvia Roels: Door het vuur

Sea Invest, Katoen Natie en H.Essers. Het zijn maar enkele namen uit het klantenbestand van Sylvia Roels. Haar bedrijf Winlock Systems produceert en levert vandaag brandveilige deuren in België, maar ook het buitenland lonkt.

Roels richtte Winlock op in 1997, samen met haar echtgenoot en een zakenpartner. Na het overlijden van haar echtgenoot in 2000 nam ze zijn aandelen over. Sinds begin vorig jaar staat Roels helemaal alleen aan het roer van de producent van brandveilige deuren. “Ik heb geen raad van bestuur of directiecomité, maar ik probeer wel pas een beslissing te nemen nadat ik de mening van mijn dertigtal medewerkers heb gevraagd”, legt ze uit.

Dat Winlock geen bekend merk is bij het grote publiek, blijkt een duidelijke strategie van Roels. “We maken geen reclame omdat we in een zeer specifiek
e markt werken. We zijn vaak duurder dan onze twee concurrenten, maar halen het van hen omdat we echt met onze klanten samenwerken.”

De aannemers en opslagbedrijven die Roels tot haar klanten mag rekenen, hebben in sommige gevallen veel last van de crisis. De omzet van Winlock stabiliseert dus. “Het rendement ligt nu wel tien procent hoger door onze aankooppolitiek”, verzekert Roels. Winlock Systems sloot 2008 af met een bedrijfsresultaat van 325.475 euro, een stijging van 45.368 ten opzichte van 2006. De brutomarge bedroeg 1,28 miljoen euro in 2008, dat is 193.197 euro meer dan in 2006.

Winlocks groei zit in ons land ondertussen wel aan het plafond. “We kunnen in België alleen nog groeien door overnames te doen, maar ik zie geen bedrijven die goed bij ons aansluiten. Daarom zoek ik nu in het buitenland”, besluit Roels.

Sj.S.

Stem hier voor uw favoriete kandidate

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content