Inge Lefevre: Uitgesneden om te snijden

Vindt Inge Lefevre een machine die ze nodig heeft voor haar bedrijven L&D Jet Techniek of L&D Speed Cutting niet op de markt, dan maakt ze ze gewoon zelf. De ingenieur probeert zo de concurrentie op de markt van het water- en lasersnijden te snel af te zijn. De crisis dwingt Lefevre wel om ook in haar ondernemingen te snijden.

Na Europa te hebben rondgereisd om lasermachines te installeren of repareren, kocht Lefevre in 2004 L&D Jet Techniek tegen marktvoorwaarden van haar ouders. Nog in datzelfde jaar richtte ze ook samen met haar echtgenoot L&D Speed Cutting op. De klantenportefeuille werd uitgebreid met bedrijven actief in de lucht- en ruimtevaartindustrie en ondernemingen actief in de voedingsindustrie.

Die aanpak sloeg aan, want in 2007 steeg de samengetelde omzet naar 3,05 miljoen euro, de nettowinst naar 184.865 euro. Lefevre plande dus de opening van een tweede vestiging voor L&D Jet Techniek, maar daar fietste de crisis in het najaar van 2008 tussen. De samengetelde omzet daalde dat jaar naar 2,81 miljoen euro, de nettowinst naar 38.200 euro. “Er is veel industrie uit België weggetrokken en de markt trekt maar heel traag opnieuw aan”, beseffen Lefevre en haar zestien personeelsleden.

Toch is Lefevre niet van plan om het hoofd te laten hangen. “We hebben geluk dat we bij de marktleiders behoren en dat we na ons topjaar in 2007 onze leningen vervroegd hebben terugbetaald”, zegt ze. “We hopen in het najaar als eerste in Europa actief te zijn in het snijden voor microtechnologie. Ik blijf ook actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden om zo een serieuze positie op de markt te behouden.”

Sj.S.

Stem hier voor uw favoriete kandidate

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content