Opnieuw recordaantal werklozen in eurozone

© reuters

De werkloosheid in de eurozone neemt onverminderd toe, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat.

De werkloosheid in de eurozone neemt onverminderd toe, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat.

De werkloosheidsgraad in de 17 landen van de eurozone klom in maart tot een nieuw recordpeil van 12,1 procent tegenover 12 procent een maand eerder. In maart noteerde Eurostat in totaal 19,2 miljoen werklozen, een toename met 62.000 personen.

Het is overigens al de 23e opeenvolgende maand dat de werkloosheid in de eurozone stijgt.

In de volledige Europese Unie (EU) bedroeg het werkloosheidspercentage 10,9 procent, hetzelfde peil als de maand ervoor.

De laagste werkoosheidsgraad werd opgetekend in Oostenrijk (4,7%), Duitsland (5,4%) en Luxemburg (5,7%), het hoogste percentage viel Griekenland (27,2% in januari), Spanje (26,7%) en Portugal (17,5%) te beurt.

Hoewel de werkloosheid onder jongeren (-25 jaar) in de eurozone stabiel bleef, noteert ze met een percentage van 24 procent op een bijzonder hoog peil. Een jaar eerder bedroeg de werkloosheidsgraad onder de -25-jarigen nog 22,5 procent.

Duitsland

Dinsdag maakte ook het Duitse federaal arbeidsbureau werkloosheidscijfers bekend. De arbeidsmarkt in de grootste economie van de eurozone blijkt in april al evenzeer in toenemende mate te lijden hebben onder de tegenvallende conjunctuur. Hoewel de werkloosheidsgraad er in vergelijking met maart stabiel bleef op 6,9 procent, nam het aantal werklozen licht toe met 4.000, wat in ieder geval meer is dan de 2.000 waar analisten van Bloomberg rekening mee hielden. In vergelijking met april vorig jaar kwamen er in Duistland 57.000 geregistreerde werklozen bij.(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content