Onmisbare vakantielectuur volgens Peter De Keyzer

© DT

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Peter De Keyzer, chief economist van BNP Paribas Fortis.

1. Welken boeken mogen niet ontbreken in de reiskoffer?

Onmisbare vakantielectuur volgens Peter De Keyzer
© Field Grey van Philip Kerr

Field Gray van Philip Kerr. Geweldig misdaadverhaal in een geweldige serie over Bernie Gunther, een Duitse privé detective in het Duitsland van de jaren dertig, veertig en vijftig. De verhalen spelen zich telkens af tegen de achtergrond van het na- en vooroorlogse Berlijn, Duitsland en Europa. Historische figuren spelen telkens rechtstreeks of onrechtstreeks een rol in het verhaal. Een cynische privé detective, een spannend plot en een turbulente historische achtergrond maken de hele reeks stuk voor stuk bijzonder boeiend.

Onmisbare vakantielectuur volgens Peter De Keyzer
© American Tabloid – James Ellroy

American Tabloid – The Cold Six Thousand – Blood’s a Rover van James Ellroy. De zelfverklaarde ‘demon dog of American crime fiction’ heeft met deze Underworld USA-trilogie een meesterwerk afgeleverd. Tegen de achtergrond van de politiek turbulente jaren vijftig en zestig in de Verenigde Staten schildert Ellroy een portret van de onderbuik van het Amerika van die periode. CIA, FBI, Maffia, Howard Hughes, de Kennedy’s, Midden-Amerikaanse dictators en de KKK… ze komen mekaar allemaal op de een of andere manier tegen in dit verhaal. Omwille van het kleurrijke taalgebruik bij voorkeur in het Engels te lezen.

2. Welken boeken neem je zelf mee?

Onmisbare vakantielectuur volgens Peter De Keyzer
© The Guns of August – Barbara W. Tuchman

The Guns of August van Barbara W. TuchmanOver de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog. Nog altijd het standaardwerk over de periode voor de Eerste Wereldoorlog. In het Engels te lezen vanwege de schitterende proza waarmee ze de geschiedenis vertelt.

Ook nog: Het Puttertje van Donna Tartt. Dikke turf maar leest als een trein.

De Republiek van Joost De Vries. Winnaar van de Gouden Boekenuil. Leest als een trein, boordevol weetjes en doet bij momenten zelfs denken aan Harry Mulisch.

Partner Content