Mexicaanse zakenman Carlos Slim rijkste mens ter wereld met vermogen van 53,3 miljard dollar

© EPA

De Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld wordt aangevoerd door de Mexicaanse zakenman Carlos Slim. De telecommagnaat beschikt over een fortuin van 53,5 miljard dollar (39,3 miljard euro), zo berekende het Amerikaanse magazine.

De afgelopen jaren wisselden vooral Microsoftoprichter Bill Gates en zijn vriend en zakenpartner Warren Buffett elkaar af als rijkste persoon van deze planeet.

Gates moet het nu stellen met 53 miljard dollar. Op de derde plaats staat Buffett, die moet rondkomen met 47 miljard dollar.

Wereldwijd mogen, volgens Forbes, meer dan 1.000 mensen zich miljardair noemen, fors meer dan vorig jaar toen onze planeet “amper” 793 miljardairs telde. “Dit is voor ons een teken dat de economie zich herneemt”, luidt het. Overigens wisten slechts 89 vrouwen een plaatsje te veroveren in de Forbes-lijst.

De VS (403 miljardairs), China (64) en Rusland (62) zijn het best vertegenwoordigd in de lijst van rijkste mensen ter wereld. Dit jaar bemachtigden er voor het eerst ook mensen uit Finland en Pakistan een plaats in de rangschikking. De oudste superrijke mens is de 99-jarige Zwitser Walter Haefner, de jongste is de 25-jarige Facebookoprichter Mark Zuckerberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content