Grote vraag naar vrijwillig vertrek bij personeel Worldline in Brussel

© Photo Illustration by Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Sebastien Marien
Sebastien Marien Redacteur

Bij het personeel van betalingsverkeerverwerker Worldline bestaat een “grote vraag” naar vrijwillig vertrek, nadat de directie vorige week aankondigde dat er banen geschrapt worden. Op een eerste personeelsvergadering, dinsdag bij Worldline E-commerce in Zaventem, kregen de vakbonden veel vragen over vrijwillig vertrek. “Dat gaan we dus zeker meenemen in de onderhandelingen met de directie”, zegt Tim De Cang van BBTK woensdag.

In ons land staan zowat 240 van de ruim 1.200 jobs op de helling. “Nochtans kan België zeer goede cijfers voorleggen, terwijl de verliezen in Duitsland wel aanzienlijk zijn”, zegt De Cang. “Daarover bestaat wel wat ongenoegen bij het personeel.” Van acties is momenteel echter geen sprake.

Tijdens de personeelsvergaderingen, die ook woensdag nog verdergaan, krijgt het personeel uitleg bij de werking van de procedure-Renault die intussen opgestart is. “We legden uit hoe lang een sociaal plan kan duren, wat hun rechten en plichten in deze periode zijn en gaven ook mee dat de bonden er doorgaans in slagen 10 procent te redden van de jobs die op de helling staan.”

Impact bij IT, development en risk & fraud

Daarnaast konden de medewerkers vragen stellen, zoals over de mogelijkheid om vrijwillig te vertrekken. Over de departementen en functies die zullen verdwijnen, konden de bonden nog weinig details geven. “Wel is al duidelijk dat er grotere impact zal zijn bij de IT-afdeling, development en risk & fraud. Tegelijk is er op die laatste afdeling ook sprake van nieuwe functies. Tijdens de onderhandelingen moet daarover meer duidelijkheid komen.”

Volgende week woensdag gaat het overleg tussen bonden en directie bij Worldline echt van start, met een nieuwe ondernemingsraad. Vervolgens zullen de sociale partners om de twee weken samenzitten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content