Federale topministers onderhandelen verder over fiscale hervorming

Minister van Financiën Van Peteghem en premier De Croo © Belga

De federale topministers zitten maandagochtend vanaf 9.30 uur opnieuw samen over de fiscale hervorming. De bilaterale gesprekken zondag verliepen in een “constructieve sfeer”, valt te horen.

Na de jaarlijkse barbecue met de regering bij premier Alexander De Croo thuis op vrijdagavond vergaderden de federale vicepremiers zondag bilateraal over de fiscale hervorming.

Over dat project van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil Vivaldi nog voor het zomerreces, dat normaliter op 21 juli start, een akkoord. 

De gesprekken van zondag zijn “constructief” verlopen, klinkt het in regeringskringen. Maandagochtend vergadert het kernkabinet weer collectief vanaf 9.30 uur. Premier De Croo overlegt daarvoor eerst nog apart met Van Peteghem. 

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau benadrukte zondagmiddag op VTM Nieuws dat er een akkoord over de fiscale hervorming moet komen. Een pakket van 6 miljard, het initiële voorstel van Van Peteghem, acht hij echter niet realistisch. De socialist opperde eerder deze week een pakket van 2 miljard.

De fiscale hervorming zou een orgelpunt van de federale regering worden. Terwijl de regeringspartijen erover blijven bikkelen, vroeg Trends aan zijn fiscale columnisten waar het werkelijk naartoe moet met de personenbelasting. Lees: de ideale belastinghervorming volgens Trends.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content