‘Europees leider in hr-oplossingen worden’

WIE

Kobe Verdonck (48)

IS

Sinds begin september de CEO van SD Worx Group

WAS

Kobe Verdonck haalde een master in de rechten (UGent) en bedrijfskunde (UCL) en startte in de financiële sector. “Via Incofin hielp ik in Tanzania mee aan de oprichting van een bank. Daarna volgde een passage bij het advocatenkantoor Stibbe. Ik kwam vervolgens in de hr-wereld terecht toen ik voor Arinso, de specialist in IT-diensten voor human resources van Jos Sluys, ging werken.” Na de overname van Arinso door Northgate werd Verdonck van 2007 tot 2014 chief sales officer en executive director Europa en Latijns- Amerika bij Northgate Arinso. Van 2014 tot 2018 was hij de CEO van de Nederlandse hr- en payrollgroep Raet. Tot Raet werd overgenomen door Visma, de Scandinavische specialist in b2b-software.

WIL

Kobe Verdonck volgt Steven Van Hoorebeke op als chief executive officer van SD Worx Group. Onder zijn leiding werd SD Worx Group omgevormd tot een internationale speler met een geconsolideerde omzet van 467 miljoen euro en een bedrijskasstroom die in 2018 steeg tot 61 miljoen euro. Het telt 4150 medewerkers en is goed voor 4,6 miljoen loonberekeningen in 92 landen. “Kobes brede internationale ervaring in diensten en software in payroll en human resources maken van hem de ideale kandidaat voor de functie”, aldus Van Hoorebeke.

“Wat mij aanspreekt in het bedrijf is de internationale ambitie”, zegt Verdonck. “SD Worx Group heeft ondertussen tienduizenden klanten binnen en buiten Europa. Het is de bedoeling de Europese leider in hr-oplossingen te worden.” SD Worx is het nummer drie in Europa en het nummer vijf wereldwijd. Dat zal zowel via organische groei als door overnames gebeuren. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker voor hr-spelers.

VRIJE TIJD

Gezin, sport (fietsen, lopen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content