‘Een referentie worden In Wallonië’

WIE

Jorgen Van hellemont (55)

IS

CEO en managing partner van Zelos

WAS

Jorgen Van hellemont studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen (UFSIA) en volgde daarna een jaar aan de Vlerick Business School. In 1988 kwam hij bij Unilever terecht. Hij startte er als brandmanager voor Lipton Ice Tea. Met Lipton was hij een van de eerste klanten van Consultants In Sport, het sportmarketingbedrijf van de ex-atleet Bob Verbeeck. In 1992 ging Van hellemont over naar het key-accountmanagement van Unilever, om twee jaar later het marketingmanagement van de margarines van de multinational op zich te nemen. Dat deed hij tot in 1998, toen hij bij Mora Snacks – toen nog een onderdeel van Unilever – managing director werd.

“In 2000 kwam een headhunter voorbij: ik werd general manager van Sara Lee Household & Body Care, met onder meer AmbiPur, Sanex en Zwitsal.” Van hellemont was overtuigd van de kracht van sportmarketing en begon in 2006 bij Golazo, het nieuwe bedrijf van Bob Verbeeck, als chief commercial officer. Inmiddels groeide bij hem het idee ondernemer te worden. Die kans kreeg hij van Freddy Tacheny, de oprichter van de sportmarketinggroep Zelos. Van hellemont is medeaandeelhouder (40%) en de CEO van Zelos.

WIL

“Ik wil Zelos fors doen groeien”, zegt Van hellemont. “Zelos heeft vooral kennis in de gemotoriseerde sporten en heeft daarnaast twee filialen: SMS en Zelos Events. SMS staat voor Sportsmedia Saleshouse. Dat gaat Sportsmedia & Sponsorship heten. We stappen met onze expertise naar sportrechtenhouders (federaties, clubs, atleten, events, liga’s). De focus is internationaal. Zelos Events heeft mooie sportevenementen in zijn portefeuille, zoals de Military Run en Bikersland. We gaan hard aan de slag om in Wallonië de referentie te worden.”

VRIJE TIJD

Fietsen en boeken over sportmanagement lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content