‘Een nieuwe wind in het hr-landschap’

WIE

Lesley Arens (45)

IS

Oprichter #ZigZagHR, een platform voor de organisatie van evenementen in human resources en het uitgeven van een vaktijdschrift.

WAS

“Ik ben gestart in Gent in het formele volwassenenonderwijs, eerst als docent, nadien als directielid van een van de grootste Gentse centra voor volwassenenonderwijs. Zo ben ik doorgegroeid tot gedelegeerd bestuurder van het consortium volwassenenonderwijs in Oost-Vlaanderen. Nadien trok ik naar Antwerpen waar ik bijna drie jaar aan het roer stond van het VOV, een netwerkorganisatie voor learning & development.

“De sprong naar hr kwam er dankzij Katrien Devos, toen CEO van HRbuilders, de marktleider in België voor hr-interim-management. Zij vroeg me als countrymanager voor België.”

WIL

“Het concept #ZigZagHR is voor een deel ingegeven door mijn eigen atypische loopbaan, die eerder een zigzagvorm aannam. Altijd stonden levenslang leren, netwerken en connecteren met professionals uit sectoren van buiten mijn vakgebied centraal. In maart heb ik beslist met #ZigZagHR mijn eigen zaak uit te bouwen.

“#ZigZagHR is het vervolg op het gelijknamige boek, dat ik in 2018 uitbracht. Dat werd omschreven als een GPS voor een nieuw hr en brengt niet alleen een pleidooi waarom hr zichzelf moet heruitvinden, maar ook hoe dat kan.

“Met #ZigZagHR wil ik een nieuwe wind laten waaien in hr door maandelijks hr-professionals en leidinggevenden samen te brengen op een seminar en een event, en maandelijks een vaktijdschrift uit te brengen, rond een onderwerp waar hr-professionals van wakker moeten liggen. Op de events ligt de nadruk op inspireren en verbinden. Het eerste is op 9 oktober.”

VRIJE TIJD

Lopen, gastronomie, gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content