De beste werkplekken

Vorige week werden de Best Workplaces bekendgemaakt door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School en Jobat. Deze drie zaken zo’n uitmuntende werkplek uniek.

1 Verbinding en werkbeleving in een hybride werkomgeving. Digitalisering gebruiken om sociale interactie te stimuleren. Denk aan een ‘wie is wie’ om collega’s op te zoeken, of ambassadeurs die mee waken over de bedrijfscultuur. Nogal wat van deze bedrijven kwamen met een nieuw ontwerp voor hun kantoorruimte en gebruiken software waarmee je kan zien waar je collega’s werken.

2 Een brede kijk op het welzijn. Volgens de onderzoekers benaderen de beste werkgevers welzijn op een holistische manier, bijvoorbeeld met een hub voor mentaal welzijn waar werknemers hun verhaal kunnen delen of via partnerships om werknemers te helpen hun welzijn te verbeteren.

3 Medewerkers meer aan het roer zetten. De beste werkgevers zetten hun personeel aan tot persoonlijke ontwikkeling. De werkgever zorgt voor de tools, en de werknemer bepaalt zijn leertraject. Voorbeelden zijn persoonlijke carrièrecoaches die helpen bij zaken als een ontwikkelingsplan, of een jaarboek over de ontwikkeling van de werknemer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content