Belgische game ‘Baldur’s Gate 3’ nu ook grote winnaar op Britse Oscars van videospelletjes

David Walgrave en Swen Vincke nemen de EE Player's Choice Award in ontvangst | Foto: Getty

Het Belgische ‘Baldur’s Gate 3’ is donderdag met vijf prijzen de grote winnaar geworden van de BAFTA Games in Londen. De British Academy Video Game Awards werden voor de twintigste keer uitgereikt. De uitreiking werd georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts.

‘Baldur’s Gate 3’, van de Gentse game-ontwikkelaar Larian Studios, won de prijzen voor Beste game, Beste muziek en Beste verhaal. Acteur Andrew Wincott kreeg voor zijn stemrol in de game een beeldje voor Beste artiest in een bijrol. ‘Baldur’s Gate 3′ won daarnaast ook de EE Players’ Choice Award, waarvoor het publiek kon stemmen.

Tien miljoen exemplaren

‘Baldur’s Gate 3’ werd aan het einde van het vorige jaar al bekroond als spel van het jaar tijdens de Game Awards in Los Angeles, welke beschouwd worden als de Oscars binnen de game-industrie. Ondanks dit succes heeft Larian Studios verklaard dat ze geen vervolg zullen produceren voor het populaire videogame.

‘Baldur’s Gate 3’ is geïnspireerd op het befaamde rollenspel ‘Dungeons & Dragons’ en speelt zich af binnen diezelfde fantasiewereld. Het is een zogeheten role-playing game (rpg), waarin spelers zich verplaatsen in de karakters die ze spelen en waarbij de keuzes van de spelers cruciaal zijn voor het verloop van het verhaal.

Sinds het computerspel uitkwam in augustus, zijn meer dan tien miljoen exemplaren ervan verkocht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content