Twee kabinetsmedewerkers van minister De Sutter (Groen) twee jaar lang betaald door Bpost

Vice-premier en minister van Ambtenarenzaken en Staatsbedrijven Petra De Sutter -- Foto door ERIC LALMAND/BELGA MAG/AFP via Getty Images

Twee experts van het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen), die met het postbedrijf bpost over het beheers­contract onderhandelden, staan al twee jaar op de loonlijst van Bpost. Dat schrijft De Tijd woensdag.

De medewerkers werden in het najaar op vraag van minister De Sutter naar haar kabinet gedetacheerd, schetst de zakenkrant. Op het kabinet stonden ze in voor de dagelijkse contacten en onderhandelingen van het kabinet met het Bpost. “Ze bleven op de payroll staan van Bpost, wat vragen doet rijzen over wiens belangen ze dienden”, stipt De Tijd aan. 

‘Hoogst ongebruikelijk’

De woordvoerder van het kabinet-De Sutter bevestigt aan de krant dat de medewerkers, die bijna drie jaar voltijds op het kabinet werken, nog door het postbedrijf worden betaald. Volgens de informatie waarover de krant beschikt, zouden de medewerkers zelfs op vraag van het kabinet-De Sutter op de payroll van Bpost gebleven zijn. “Dat mensen naar een kabinet worden gedetacheerd, is gebruikelijk. Dat ze doorbetaald worden door een privébedrijf, waarmee de overheid moet onderhandelen, is hoogst ongebruikelijk”, aldus De Tijd.

Onvermeld

De woordvoerder van De Sutter benadrukt in de krant dat aan het begin van 2021 aan het parlement werd medegedeeld dat de twee experts werden gedetacheerd naar het kabinet. Er werd niet vermeld dat ze op de loonlijst van Bpost bleven. “Om alle belangenvermenging te vermijden zullen ze vanaf juni op de payroll van het kabinet komen”, citeert De Tijd het kabinet-De Sutter. Dat ontkent verder dat de betaling van de kabinetsmedewerkers door Bpost tot botsende belangen heeft geleid. (Belga)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content