Hospitalisatieverzekering: kiezen voor een eenpersoonskamer?

© iStock
Roel Van Espen medewerker Trends

Een eenpersoonskamer in een ziekenhuis is duur. Daarom trachten verzekeraars je ervan te overtuigen om goed na te denken over de keuze van je kamer.

Een hospitalisatieverzekering vergoedt een groot deel van de kosten bij een ziekenhuisopname. Sommige (duurdere) polissen gaan erg ver in de terugbetaling, waardoor je als verzekerde de neiging hebt om automatisch te kiezen voor een eenpersoonskamer. Terwijl dat bijvoorbeeld voor een dagopname vaak een overbodige luxe is.

Het is algemeen bekend dat dokters in een eenpersoonskamer soms een viervoud van het basistarief aanrekenen. De supplementen worden dan wel door de verzekeraar betaald, maar die wordt zo onnodig op kosten gejaagd. Uiteindelijk zal hij de extra facturen onrechtstreeks doorrekenen via premieverhogingen.

Kiezen op het moment

Daarom willen verzekeraars je laten nadenken over je keuze. Want misschien heb je zo’n eenpersoonskamer wel helemaal niet nodig? Met de nieuwe Hospi Flexi-verzekering van DKV kan je alvast op het moment zelf de beslissing nemen. De premie is ongeveer 30 procent goedkoper dan de formule die standaard alle kosten van een eenpersoonskamer vergoedt.

Sluit je de Hospi Flexi-verzekering af, dan moet je bij de keuze voor een eenpersoonskamer altijd zelf 150 euro ophoesten. Alle andere kosten en ereloonsupplementen worden sowieso vergoed, maar de te betalen franchise zal je op het moment van de ziekenhuisopname wel twee keer doen nadenken over de keuze van je kamertype.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content